Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”, gazda unui grup de elevi estonieni de la Tamme Gymnaasium din Tartu în cadrul unui proiect Erasmus+


Intră acum și în grupul de

Schimbul de experiență devine tot mai important pentru dezvoltarea tinerilor, în special în ceea ce privește înțelegerea specificului cultural european și dezvoltarea competențelor de relaționare și comunicare într-un mediu intercultural. Cu scopul de a oferi elevilor oportunitatea de a-și lărgi orizonturile și de a crește gradul lor de informare cu privire la oportunitățile de studiu în străinătate și integrarea pe piața muncii, în perioada 22-27 octombrie, Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” a fost gazda unui grup de 12 elevi, însoțiți de două cadre didactice, de la Tamme Gymnaasium din Tartu, Estonia, în cadrul unui proiect Erasmus+ coordonat de profesor Nanu Raluca.

Pe parcursul acestor cinci zile, elevii au avut ocazia de a vizita locuri istorice și culturale semnificative din regiunea Suceava precum Cetatea de Scaun,  Muzeul Satului unde au trecut pragul caselor tradiționale bucovinene și s-au familiarizat cu viața de zi cu zi a țăranilor sau Mănăstirea Voroneț, celebră pentru albastrul său inconfundabil și pentru fresca Judecății de Apoi, considerată cea mai bine păstrată pictură de exterior. De asemenea, elevii au participat la ateliere de pictură pe sticlă, încondeiere a ouălor, olărit, drumeții și activități în mijlocul naturii,  toate aceste experiențe contribuind la învățarea lor activă.

Deși programul a fost destul de solicitant, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, rezultatele au fost remarcabile. Tinerii au avut ocazia de a învăța, de a se dezvolta și de a se conecta cu colegi din alte țări, ceea ce reprezintă un pas important în pregătirea lor pentru viitor. ”Erasmus+ schimbă vieți, deschide minți!”


Intră acum și în grupul de