Baza Wizz Air de la Suceava a încetat să funcționeze. Noul program de zbor al Aeroportului Suceava are un număr mai mic de curse și de destinații externe


Intră acum și în grupul de

Baza Wizz Air de la Suceava și-a încetat, de duminică, funcționarea, iar Aeroportul Suceava a publicat noul program de zbor pentru perioada 29 octombrie 2023-30 martie 2024 care are un număr redus de curse și de destinații externe.

Ca urmare a închiderii bazei operaționale din Suceava, Wizz Air a renunțat la rutele din Suceava spre Bologna, Milano-Bergamo, Veneția-Treviso, Paris-Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Larnaca și Eindhoven.

Au fost menținute rutele Suceava-Londra Luton, Suceava-Memmingen și Suceava-Roma Fiumicino.

Începând cu 30 octombrie a fost introdusă ruta Suceava-Koln, cu două zboruri pe săptămână, luni și vineri, cu plecare din Koln la 14:14 și aterizare pe Suceava la 17: 35 și cu plecare din Suceava la 18:10 și aterizare la Koln la 19:50.

Această rută este valabilă până în 18 decembrie 2023 când va fi transferată pe Dortmund.

Din 31 octombrie va fi introdusă ruta Suceava-Milano Malpensa cu trei frecvențe pe săptămână, marți, joi și sâmbătă, cu plecare la ora 6 din Milano și aterizare la 9:15 la Suceava și cu plecare din Suceava la 9:50 și aterizare la Milano la 11:15.

La începutul lunii octombrie, Aeroportul Suceava anunța că destinația din Israel va fi din nou operată de la Suceava, de această dată de către compania aeriană Dan Air, în regim charter, cu o frecvenţă de un zbor/săptămână.

În conformitate cu orarul comunicat de către companie, segmentul Tel Aviv – Suceava va fi operat marţi seara, iar segmentul Suceava-Tel-Aviv miercuri dimineaţa. Orarul comunicat este valabil până la sfarşitul sezonului de iarnă, respectiv 30 martie 2024.

O petiție online a disaporei sucevene pentru lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil, a fost publicată în 5 octombrie 2023 și a strâns până acum peste 3000 de semnături.


Intră acum și în grupul de