Prefectul de Suceava, inspecție la Milișăuți: Șoferii de TIR nu respectă limita de tonaj pentru circulația pe podul provizoriu


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, luni, că a revenit la amplasamentul podului peste râul Suceava, pe raza orașului Milișăuți, în zona DN2H la km. 4+776, așa cum a promis.

FOTO: Prefectul de Suceava ia la rost un șofer de TIR care intră pe varianta provizorie destinată doar pentru autovehicule sub 3,5 tone

„Ajuns în zona podului provizoriu de la Milișăuți, am constatat că la două săptămâni de la deschiderea sa nu se respectă restricțiile de tonaj impuse de proiectanți, existând în continuare conducători auto de vehicule transport marfă (inclusiv TIR-uri) care ignoră semnele de circulație amplasate și ocolesc prevederile legale. Am apreciat reacția rapidă a Serviciului Poliției Rutiere care, la solicitarea mea, a intervenit pentru descongestionarea traficului din zonă”, a spus prefectul.

El a solicitat conducerii DRDP Iași să analizeze și să dispună amplasarea unor panouri de presemnalizare  mari, vizibile, pentru a nu mai avea situații de acest gen.

În cadrul discuției telefonice cu directorul general al DRDP Iași a solicitat monitorizarea mai atentă a activităților pe șantier, astfel încât lucrările să se desfășoare în graficul stabilit.

Prefectul a mai declarat că a observat că se lucrează în zona DN2 pe sectorul de drum Suceava – Iacobești, fiind în curs de realizare lucrări de întreținere periodică și completări ale acostamentului, lucrările acestea fiind incluse în Memorandumul încheiat de Guvernul Romaniei anul trecut privind măsuri de eficientizare a traficului rutier în zonele de trecere a frontierei, ca urmare a demersurilor comune realizate cu președintele Consiliului Județean Suceava.

„Voi continua să fac deplasări în teren în zona podului de la Milișăuți, pe căile de acces turier spre PTF Siret și Vicovu de Sus, precum și la alte obiective de infrastructură importante pentru circulația auto din județ”, a spus Moldovan.


Intră acum și în grupul de