VIDEO//Incident de mediu la cariera „Măgura” din Pojorâta: SC Construcții Feroviare SA Iași amendată cu 100.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei pentru o firmă care a exploatat prin folosirea de explozibili piată dintr-o carieră din Pojorâta.

Potrivit sursei citate, în perioada 30-31 octombrie 2023, cariera „Măgura” din localitatea Pojorâta a fost locul unui incident de mediu în urma lucrărilor de exploatare a pietrei desfășurate de SC Construcții Feroviare SA Iași, prin intermediul unei societăți locale. În urma utilizării explozibilului pentru dislocarea pietrei în data de 31 octombrie 2023, zona a fost afectată de o serioasă poluare, cauzată de pulberi în suspensie, provocând disconfort locuitorilor din apropiere.

Societatea a fost sancționată de Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu pentru nerespectarea tehnologiei de exploatare prevăzute în autorizația de mediu. Prin aplicarea prevederilor OUG 195/2005, SC Construcții Feroviare SA Iași a primit o amendă în valoare de 100.000 de lei.

De asemenea, comisarii GNM – CJ Suceava vor notifica Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în legătură cu nerespectarea condițiilor din actele de reglementare în ceea ce privește aceste lucrări de exploatare a pietrei la cariera „Măgura”.


Intră acum și în grupul de