Incendiu pe 30 de hectare de pasune la Campulung Moldovenesc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 50 de oameni au luptat aproximativ 4 ore cu flăcările, duminică la prânz, pentru a stinge un incendiu izbucnit pe 30 de hectare de pășune din Câmpulung Moldovenesc.

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de inspectorul şef, colonelul Ion Burlui, şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, cu o desfășurare de forțe de 39 de militari, ofiţeri şi subofiţeri, împreună cu 20 de lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta şi doi subofiţeri jandarmi, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o păşune aparţinând de Ion L., Vasile C. şi Grigore C., din Câmpulung Moldovenesc.

La sosirea echipajelor, ardea păşunea din zona Dealu Vergilor şi Dealu Rotăriei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la fondul forestier, adăposturi de animale şi depozite de furaje.

Potrivit ISU Suceava, focul a distrus aproximativ 30 de hectare de vegetaţie uscată, iar la baza provocării acestuia a stat folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.

Echipele de intervenţie au salvat fondul forestier, adăposturile de animale şi depozitele de furaje.


Intră acum și în grupul de