Oportunități de carieră în MAI: Oferta școlilor de poliție, de subofițeri de jandarmi și de agenți de poliție de frontieră, prezentată în centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a organizat, sâmbătă, pe esplanada centrală din fața Casei de Cultură Suceava, s o activitate interactivă, în sistem integrat, pentru prezentarea ofertei educaționale în contextul desfășurării admiterii la Școlile de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc între orele 11:00 și 13:00 și a reunit reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, dar și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava care  au prezentat oferta educațională pentru școlile de subofițeri jandarmi și agenți de poliție de frontieră, oferind detalii privind condițiile de admitere.

Activitatea a fost însoțită de prezentarea unor elemente de tehnică din dotare și autospeciale, precum și de activități interactive menite să atragă pe cei interesați de o carieră în structurile de poliție.

În perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023, candidații interesați pot depune cererile de înscriere exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unității de recrutare aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române. Pentru județul Suceava, adresa de e-mail este [email protected], iar informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0230/203112 sau 0230/203114 sau de pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava: www.sv.politiaromana.ro, secțiunea Carieră – Admitere sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024.

Admiterea este deschisă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, și vizează două școli de poliție:

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, cu 1340 de locuri, inclusiv 20 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru minorități;

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, cu 300 de locuri, dintre care 2 locuri pentru romi și 2 locuri pentru minorități.

Pentru a se înscrie, candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții legale, precum cetățenia română, cunoașterea limbii române, capacitatea deplină de exercițiu, aptitudini medicale, fizice și psihologice corespunzătoare, vârsta minimă de 18 ani și absolvirea liceului cu diplomă de bacalaureat. De asemenea, candidații trebuie să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist și să nu aibă antecedente penale.

Criteriile specifice includ cerințe legate de tatuaje, media de cel puțin 9,00 obținută în perioada studiilor liceale, absența exmatriculărilor din instituțiile de învățământ, deținerea sau obținerea permisului de conducere categoria B, și altele.

Candidații trebuie să depună dosare complete până la data de 24.11.2023 la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Dosarele trebuie să includă o serie de documente, printre care copii ale actelor de identitate, diplomei de bacalaureat, certificate medicale, autobiografia și altele.

Admiterea continuă cu etapele de examinare psihologică, evaluare a performanței fizice și verificare a cunoștințelor, iar rezultatele finale vor fi afișate pe site-urile unităților de învățământ respective până la data de 02.02.2024.

IPJ Suceava desfășoară o campanie de promovare activă a ofertei educaționale în rândul tinerilor, oferind detalii esențiale privind recrutarea și perspectivele unei cariere în domeniul poliției.


Intră acum și în grupul de