ONU se va ocupa de funeraliile suceveanului ucis in Afganistan


Intră acum și în grupul de

Corpul suceveanului ucis în Afganistan a fost trimis luni la Kabul, unde urmează să fie autopsiat. Trupul neînsufleţit al diplomatului român va fi adus în ţară de responsabili ai ONU, care se vor ocupa atât de funeraliile de la Izvoarele Sucevei cât şi de formalităţile aducerii în ţară a corpului suceveanului decedat.

Potrivit gandul.info, Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan, era din comuna suceveană Izvoarele Sucevei, unde mai locuiesc mama sa, în vârstă de 83 de ani, şi doi fraţi, iar la dorinţa acestora bărbatul ar putea fi înmormântat în satul natal.

Filaret Moţco, în vârstă de 43 de ani, s-a născut la Izvoarele Sucevei, unde mai locuiesc doi din cei patru fraţi ai săi, precum şi mama sa.

Potrivit primarului comunei Izvoarele Sucevei, Mihail Mehno, familia acestuia a fost informată în noaptea de vineri spre sâmbătă că românul ucis în Afganistan a fost identificat ca fiind Filaret Moţco. Mehno a declarat, sâmbătă, că înmormântarea bărbatului ar putea avea loc la Izvoarele Sucevei, potrivit dorinţei familiei acestuia, care în cursul acestei zile ar urma să plece la Bucureşti în vederea repatrierii.

Şapte angajaţi ai ONU şi cinci demonstranţi afgani au fost ucişi în atacul comis de manifestanţi împotriva birourilor ONU din Mazar-i-Sharif, oraş situat în nordul Afganistanului. Manifestaţia a fost organizată pentru a protesta faţă de incendierea recentă a unui exemplar din Coran de către un pastor integrist american.

Printre victime se află şi cetăţeanul român Moţco Filaret, care lucra la Secţia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-I-Sharif, a declarat, sâmbătă, p Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

Doris Mircea a menţionat că Moţco Filaret a fost “ofiţer cu o impresionantă carieră internaţională în domeniul instituţiilor internaţionale”.

Moţco Filaret mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de