Prefectul de Suceava cere anularea a două autorizații de construire și a PUZ emis de CL Ipotești și transmite un mesaj ferm: Respectați legea în litera și spiritul ei!


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu juriști din cadrul instituției – Serviciul verificarea legalității și aplicarea actelor normative, a avut, marți, o întâlnire de lucru, la sediul Primăriei comunei Ipotești, cu reprezentanți ai administrației publice locale și ai Inspectoratului Județean în Construcții Suceava.

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, discuțiile s-au derulat în contextul solicitării adresate prefectului județului Suceava de Inspectoratul Județean în Construcții de introducere a unor acțiuni în anulare pentru două autorizații de construire, respectiv atacarea în instanța de contencios administrativ a unei hotărâri de consiliu local prin care a fost aprobată o documentație de urbanism PUZ.

Prefectul Alexandru Moldovan a explicat că a solicitat întâlnirea la Ipotești a reprezentanților celor trei instituții implicate pentru a înțelege esența problemelor tehnice ridicate de către specialiștii în domeniu.

„Am dorit să mergem în teren pentru a discuta cu persoanele care sunt titulare ale autorizațiilor de construire și a analiza împreună cu specialiștii în urbanism aspectele rezultate în urma controalelor derulate de Inspectoratul județean în Construcții”, a spus Moldovan.

El a subliniat că în calitate de prefect al județului Suceava, dar și profesionist al dreptului, va respecta dispozițiile imperative ale legislației specifice și va da curs solicitărilor inspectoratului în construcții, dar că în egală măsură, va fi alături de autoritățile publice locale și cetățeni pentru a-i sprijini în identificarea unor soluții procedurale care să fie în acord cu o legislație în continuă modificare.

„Văzând complexitatea chestiunilor semnalate în aceste trei situații, țin să fac un apel direct, ferm, către toți cei implicați în problematica urbanismului: respectați legea în litera și spiritul ei deoarece, în caz contrar, rezultatul acțiunilor sau inacțiunilor dumneavoastră poate avea efecte negative greu de înlăturat asupra calității vieții noastre, a tuturor!”, a transmis Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de