Incendiu violent la o fosta fabrica de mobila din Itcani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă, la o fostă fabrică de mobilă situată în cartierul sucevean Iţcani, pe str. Traian Vuia. Incendiul a fost anunţat prin 112, la ora 8:24, la faţa locului având loc o adevărată desfăşurare de forţe. Întreaga operaţiune a fost condusă de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, colonelul Ion Burlui, fiind aduse nu mai puţin de 11 autospeciale, o autoscară mecanică şi un echipaj SMURD.

Pe lângă Detaşamentul de pompieri Suceava, la faţa locului au ajuns şi militari de la Rădăuţi şi Fălticeni, dar şi pompieri ai Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă „Ambro”, „Termica” şi „Aeroportul”, ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şcheia, lucrători ai Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava.

Pompierii au intervenit mai bine de 3 ore pentru stingerea flăcărilor, dar incendiul a distrus acoperişul halei de producţie pe o suprafaţă de 850 metri pătraţi şi circa 150 de metri pătraţi din acoperişul magaziilor. De asemenea s-au degradat, la hala de producţie, aproximativ 20 de metri pătraţi de tâmplărie PVC, utilaje de croitorie, faţada clădirii, cu termosistem, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi şi instalaţia electrică.

La corpul de magazii s-au degradat pereţii, pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, tâmplăria din lemn, instalaţia electrică, tencuiala interioară, pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi şi tavanul din rigips, pe o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi.

Pompierii au salvat clădirile societăţii comerciale şi ale centralei termice şi materiale de construcţii depozitate în interior.

Potrivit pompierilor, incendiul a pornit de la scânteile mecanice, provenite de la un flex , fără respectarea normelor P.S.I., în condiţiile în care în zonă se aflau reziduuri de lacuri şi vopsele, precum şi alte materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de