Amendă de 100.000 de lei pentru abatorul din Dornești descoperit că polua masiv zona


Intră acum și în grupul de

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au amendat firma care deține abatorul din localitatea DORNEȘTI cu suma de 100.000 de lei si a dispus o serie de măsuri suplimentare după un control efectuat în cursul zilei de joi.

Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat după ce NEWSBucovina a publicat un material VIDEO în care prezenta o situație ieșită din comun, în sensul că, la Dornești, abatorul din localitate deversa deșeurile rezultate din activitatea de abatorizare pe un câmp din apropiere prin interemediul unei conducte special montate.

Vă redăm integral comunicatul apărut pe pagina de facebook a Gărzi de Mediu Suceava:

„Urmare a aparitiei in mass-media Suceveana a unei filmari cu privire la deversari de ape uzate si depozitari de deseuri de origine animala, pe un terene agricol din comuna Dornesti, Judetul Suceava, comisari din cadru G.N.M-CJ Suceava s-au deplasat la fata locului si au constatat ca AGROLINEVOL SRL a deversat ape uzate tehnologice provenite din activitatea de abatorizare.

Deasemenea s-au identificat abandonari/depozitari de deseuri de origine animala, pe acelasi teren.

Societatea a fost sanctionta contraventional cu amenda in cuantum de 100000 lei conform O.U.G.195/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin actul de control s-au stabilit masuri in vederea remedierii deficientelor constatate, respectiv desfiintarea conductei de evacuare de ape uzate tehnologice, aducerea terenului la folosinta initiala, iar deseurile de origine animala vor fi incinerate in incineratorul societatii. Intrucat nu au fost respectate conditiile impuse prin autorizatia de mediu GNM-CJ Suceava va notifica APM Suceava cu privire la situatia existenta.”


Intră acum și în grupul de