Acțiuni intense ale Poliției Suceava împotriva tăierilor ilegale: Peste 60 mc de lemn confiscați în urma unor controale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției 15 de Poliție Rurală Vatra Dornei, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au confiscat peste 60 de metri cubi de material lemnos în urma unor controale amănunțite desfășurate atât în trafic, cât și la o unitate economică specializată în exploatarea lemnului.

În timpul unei inspecții la un depozit din comuna Dorna Candrenilor, satul Poiana Negri, polițiștii au descoperit diferențe semnificative între stocurile scriptice și cele reale. Astfel, s-a constatat un volum suplimentar de 60,424 metri cubi de lemn rotund rășinoase, evaluat la o valoare totală de 11.238 lei. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată, iar unitatea economică a fost sancționată cu o amendă de 5000 lei, conform Legii nr. 171/2010.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul Planului de acțiune „Scutul Pădurii”, inițiat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

De asemenea, în cadrul verificărilor ulterioare privind transportul de material lemnos, polițiștii Secției 11 de Poliție Rurală Pojorâta au confiscat 3,51 metri cubi de lemn fără documente de proveniență, în valoare de 826 lei. Unitatea responsabilă, Atelierul de Producție Sadova din cadrul O.S Pojorâta, a fost sancționată conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, în cadrul eforturilor autorităților pentru protejarea resurselor forestiere și combaterea ilegalităților din domeniul lemnului.


Intră acum și în grupul de