Prefectul de Suceava continuă să prezinte podurile aflate în stare critică și cere DRDP Iași măsuri urgente de punere în siguranță


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a continuat să prezinte public podurile în administrarea DRDP Iași aflate în stare critică.

„Verificarea celor aproape 350 de poduri și podețe de pe rețeaua de drumuri naționale și județene din județul Suceava a reliefat că dintre podurile de pe rețeaua de drumuri naționale, aflate în administrarea DRDP Iași, 31 de poduri au o stare nesatisfăcătoare și 12 sunt în stare critică”, a spus prefectul.

El a arătat că podul peste pârâul Moldovița, la Vatra Moldoviței, construit în 1968 (acum 55 de ani) și reabilitat în 2009, se numără printre cele 12 poduri în stare critică la care au fost constatate degradări semnificative.

Potrivit prefectului, din informațiile puse la dispoziție de DRDP Iași, din totalul de 43 poduri aflate pe drumurile naționale din județ la care s-au constatat deficiențe majore, 14 poduri au fost expertizate și funcție de recomandările experților, vor fi incluse în diferite programe de finanțare, iar pentru restul de 29 de poduri, expertizele tehnice sunt în curs de achiziție.

„În calitate de prefect și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, voi continua să pun în discuție toate situațiile similare podurilor de la Milișăuți, Zvoriștea, Vicovu de Jos și să solicit către DRDP Iași – C.N.A.I.R. – Ministerul Transporturilor măsuri cât mai urgente de punere în siguranță”, a declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de