Club din zona Areni închis 60 de zile de ISU Suceava pentru depășirea numărului maxim de utilizatori permis


Intră acum și în grupul de

Un club din zona Areni a municipiului Suceava a fost închis și sigilat, dar a fost aplicată și o amendă de 100.000 de lei pentru deficiențe constatate în urma unui control efectuat de Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Suceava.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a efectuat, în această lună, controale tematice inopinate la operatori economici din categoria baruri, cluburi, discoteci.

Astfel, în urma activităților amintite mai sus, efectuate la un club din municipiul Suceava, au fost constatate mai multe deficiențe.

În zona de dans/bar s-a constatat depășirea numărului maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentației tehnice a operatorului economic.

În consecință, pentru încălcarea prevederilor legale a fost aplicată o amendă în cuantum de 100000 lei și sancțiunea complementară de oprire a activității pe o perioadă de 60 de zile și de sigilare a spațiului respectiv.

„Este cunoscut faptul că, în această perioadă, unitățile de învățământ desfășoară balurile specifice în spații ale operatorilor economici încadrați în categoria baruri, cluburi, discoteci. În consecință, deoarece securitatea utilizatorilor este primordială, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava va continua aceste controale tematice și în perioada următoare. Scopul acestor acțiuni nu este sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță pentru fiecare utilizator”, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de