Percheziții în Suceava într-un dosar cu infracțiuni grave ale conducerii unei asociații de proprietari de pădure


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au anunțat, miercuri, că desfășoară cercetări complexe într-o cauză penală ce vizează infracțiuni grave precum evaziune fiscală, înșelăciune, delapidare, fals material și intelectual în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Cauza vizează perioada ianuarie 2017 – octombrie 2022 și implică persoane din conducerea unei asociații de proprietari de pădure de tip obște.

Ancheta relevă că, în această perioadă, persoane din conducerea asociației s-au implicat în însușirea pe nedrept și vânzarea unor părți din cotele și cantitățile de material lemnos cuvenite membrilor. Aceștia au indus în eroare membrii asociației, eliberând în fals avize de însoțire a materialului lemnos și borderouri de achiziție. Membrii asociației erau induși în eroare cu privire la cota cuvenită, prejudiciindu-le astfel drepturile reale și statutare.

În paralel, aceleași persoane din conducerea asociației au contractat scriptic exploatarea și transportul masei lemnoase cu firme din domeniu. Contrar acestor contracte, activitățile au fost realizate direct de acești membri cu utilajele proprii, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și prejudiciind bugetul de stat.

Pentru a aduna probe și a clarifica situația de fapt, procurorii au efectuat astăzi cinci percheziții domiciliare la diverse locații din județul Suceava, cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Suceava. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de interes, de natură fiscală și silvică, care vor fi analizate în detaliu pentru a completa ansamblul probatoriu și a susține ancheta în curs.


Intră acum și în grupul de