Aproape 500 de copii  prematuri s-au născut în ultimii doi ani la SCJU Suceava. Dr. Dana Murariu face apel la prevenție și subliniază importanța controalelor prenatale regulate


Intră acum și în grupul de

 Ziua Mondială a Prematurității, marcată în 17 noiembrie, este dedicată creșterii gradului de educare și informare cu privire la prematuritate și impactul acesteia asupra vieții nou-născuților și familiilor acestora.

Potrivit dr. Dana Murariu, medic șef la secția de Neonatologie, nașterea prematura rămâne o cauză semnificativă a mortalității neonatale, iar mulți dintre cei care supraviețuiesc se confruntă cu dizabilități neurologice, auditive, vizuale, precum și cu probleme respiratorii și cardiovasculare.

Medicul sucevean a făcut un apel la prevenție și subliniază importanța controalelor prenatale regulate la medicul de familie și medicul obstetrician, alături de investigațiile paraclinice adecvate, pentru a depista și trata potențialele complicații în stadii incipiente.

În Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, în anul 2022, s-au înregistrat 256 de nașteri premature, iar în acest an, până în prezent, deja au avut loc 213 astfel de nașteri, cu greutatea sub 2500 de grame. Aceste cifre subliniază necesitatea continuării eforturilor în prevenția nașterilor premature și îngrijirea adecvată a prematurilor și familiilor lor.

Dr. Murariu Dana, Medic Șef al Secției de Neonatologie a remarcat curajul și determinarea de care dau dovadă atât prematurii, cât și familiile lor, menționând că zâmbetul mamelor la plecarea din maternitate, alături de micuții lor luptători, reprezintă o sursă de mulțumire pentru întregul personal din secția de Neonatologie.


Intră acum și în grupul de