Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, oferă noi specialități medicale: Genetica Medicală și Psihiatria Pediatrică


Intră acum și în grupul de

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vine în sprijinul pacienților, extinzând gama de servicii oferite cu două specialități de nișă esențiale – Genetica Medicală și Psihiatrie Pediatrică, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, dr. Dan Teodorovici.

Potrivit acestuia, aceste servicii sunt disponibile pentru pacienții care primesc un bilet de trimitere de la medicul specialist de medicină de familie sau oricare altă specialitate în contract cu CNAS.

Serviciile de Genetica Medicala și Psihiatrie Pediatrică sunt oferite în cadrul Ambulatoriului Integrat din Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava. Pentru a beneficia de aceste consultații, pacienții pot face programări fie prin intermediul site-ului spitalului, fie sunând la numărul de telefon 0230/222120.

Ambulator Genetica Medicala: Dr. Pavaloaia Oana Maria

Ambulator Pediatrie/Psihiatrie pediatrică: Dr. Nitica Isabela

Genetica Medicală și Importanța Diagnosticării Precoce:

Genetica medicală joacă un rol crucial în diagnosticarea și gestionarea pacienților cu boli genetice sau cu risc crescut de a dezvolta astfel de afecțiuni. Această specialitate se intersectează cu diverse ramuri medicale și chirurgicale, oferind consiliere privind riscurile genetice, opțiunile de testare și managementul bolilor. Cuplurile care intenționează să aibă copii sau sunt preocupate de riscurile genetice pot primi consiliere și recomandări de teste genetice preconcepționale.

Psihiatria Pediatrică pentru Sănătatea Mentală a Copiilor și Adolescenților:

Psihiatria Pediatrică se concentrează pe aspectele biologice, psihologice și sociale ale tulburărilor comportamentale, emoționale și de dezvoltare la copii și adolescenți. Prin evaluări atente și intervenții timpurii, aceasta își propune să prevină probleme semnificative în viitor și să asigure rezultate mai bune pe termen lung. Afecțiunile psihice frecvente printre copii și adolescenți, cum ar fi tulburările de anxietate și depresie, sunt abordate printr-un plan terapeutic individualizat.

Sprijin Integrat pentru Pacienți și Familii:

Cele două specialități, Genetica Medicală și Psihiatria Pediatrică, colaborează eficient pentru a oferi sprijin și îndrumare, având în vedere complexitatea și povara emoțională și socială a bolilor genetice și psihiatrice asupra pacienților și familiilor lor. Echipa multidisciplinară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, inclusiv psihologi și alți specialiști, este pregătită să ofere asistență completă pentru a ajuta pacienții să facă față acestor provocări, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de