IPS Calinic: Voi sfinți Cazinoul Băilor din Vatra Dornei deoarece în interiorul lui nu s-au jucat niciodată jocuri de noroc


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns unui enoriaș care s-a întrebat cum este posibil ca ierarhul să sfințească lucrările de la Cazinoul din Vatra Dornei.

„Cum puteți accepta sfințirea cazinoului din Vatra Dornei? Creștinii se smintesc să vă vadă acolo! Nu credeți că e împotriva credinței să acceptăm jocurile de noroc (care e sic! de la diavol)?”, a scris enoriașul.

IPS Calinic spune însă că această clădire va funcționa drept centru muzel multicultural.

”„Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei despre care faceți vorbire nu a avut niciodată statutul unui cazinou, deoarece în interiorul lui nu s-au jucat niciodată jocuri de noroc, ci a funcționat ca un spațiu de recreere, în care se organizau diferite activități cultural-artistice. După renovare și redeschidere, cazinoul va funcționa drept centru muzeal multicultural. Așadar, voi sfinți acest centru”, a precizat IPS Calinic.

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, aflat în administrarea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei a fost reabilitat printr-un proiect cu finanțare externă și urmează să fie inaugurat în data de 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, când se împlinesc 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România.

În aceeași zi cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic și PS Damaschin Dorneanul, vor sfinți clădirea după restaurare.


Intră acum și în grupul de