Șeful CNAIR Cristian Pistol, anunță de la Suceava că anul acesta se va finaliza Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Pașcani-Suceava: Și sectorul Suceava-Siret avansează bine


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat, marți, la Suceava, că sectorul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7 are de astăzi Acord de Mediu.

„Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a ProiectuluiTehnic și ulterior de execuție a lucrărilor”, a spus șeful CNAIR.

El a declarat că și sectorul Suceava-Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor se dorește finalizarea Studiului de Fezabilitate după obținerea Acordului de Mediu.

„Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici va intra în faza de elaborare PTE și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km”, a spus Pistol.

Potrivit șefului CNAIR, cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7 de la Ploiești la Siret va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil.

„A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei si recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a spus Pistol.

El a anunțat că tot marți a fost obținut Acordul de Mediu pentru Varianta Ocolitoare GuraHumorului.

„Este un obiectiv derulat printr-un parteneriat între MT/CNAIR și CJSuceava, important pentru infrastructura rutieră din Bucovina. Această Variantă ocolitoare, care va fi construită la profil de autostradă, va reprezenta prima secțiune a viitoarei Autostrăzi a Nordului (A14), care va asigura legătura Bucovinei cu frontiera de vest a României pe ruta Suceava – VatraDornei- Bistrița – Dej – BaiaMare – SatuMare – Petea (frontiera cu Ungaria).

În discuțiile purtate astăzi la Suceava, Consiliul Județean și-a manifestat interesul pentru derularea în parteneriat și a altor obiective de infrastructură din Bucovina, printre care secțiunea de autostrada Suceava – Gura Humorului care va asigura o legătură de mare viteză între A7 și A14”, a declarat Pistol.


Intră acum și în grupul de