Și angajații AJPIS Suceava amenință cu greva generală după ce au organizat o grevă de avertisment


Intră acum și în grupul de

Activitatea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava a fost marcată în dimineața zilei de 22 noiembrie 2023 de o acțiune de avertisment a angajaților, între orele 8-10. Angajații au decis să aducă în atenția publicului și a autorităților situația lor printr-o grevă de avertisment, subliniind revendicările lor.

Într-un comunicat emis de reprezentantul salariaților AJPIS Suceava, înscriși în Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, s-a anunțat cu hotărâre că, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluționate, va avea loc o GREVĂ GENERALĂ pe data de 27 noiembrie 2023.

Revendicările angajaților AJPIS Suceava includ:

Eliminarea inechităților salariale pentru asigurarea unor salarii echitabile comparabile cu cele ale angajaților din alte instituții similare (ANAF, SANATATE, APIA, etc).

Asigurarea stabilității locurilor de muncă și o analiză detaliată pentru o dimensionare corectă.

Alocarea unui personal suficient pentru a gestiona volumul mare de muncă.

Optimizarea aplicațiilor informatice utilizate în cadrul agenției.

Remunerare corectă în raport cu munca depusă și responsabilitățile asumate.

Aceste revendicări sunt motivate de faptul că AJPIS Suceava operează cu un număr de 38 de angajați, dintre care 9 sunt inspectori sociali care desfășoară activități specifice. Agenția gestionează 64 de beneficii de asistență socială, fiecare având o legislație specifică, și efectuează plăți pentru aproximativ 200.000 de beneficiari lunar.

Sindicatul menționează că această acțiune sindicală vine în urma voinței exprimate în urma unui referendum sindical.

Angajații AJPIS Suceava așteptă ca autoritățile să ia în considerare aceste revendicări și să se implice în găsirea unei soluții pentru evitarea declanșării grevei generale.


Intră acum și în grupul de