Niculai Barbă a convocat conducerea Primăriei Vatra Dornei în ședință pentru manifestările de Ziua Bucovinei: Suntem pregătiți și invităm turiștii să-și petreacă mini-vacanța de Ziua Națională a României în zona Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava,  Niculai Barbă, a declarat că în cursul zilei de vineri a avut o ședință de lucru la care au participat primarul Ilie Boncheș și viceprimarul Marius Rîpan, pentru a pregăti evenimentele care vor avea loc în oraș în data de  28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

„Consiliul Județean Suceava este implicat atât în programul realizat împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților la Complexul Muzeal Cazinoul Băilor, cât și în târgul de turism „Târg în Țara Dornelor”, care se va desfășura în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie”, a spus Barbă.

El a reamintit că în data de 28 noiembrie are loc ședința solemnă a CJ Suceava dedicată evocării a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara.

„De asemenea, CJ Suceava, prin Muzeul Național al Bucovinei, asigură o serie de expoziții în Cazinoul Băilor, iar prin Centrul Cultural Bucovina realizăm și un spectacol extraordinar de virtuozități vocal-instrumentale susținut de artiștii Ansamblului Artistic Profesionist ,,Ciprian Porumbescu”. Spectacolul va avea loc pe scena Cazinoului începând cu ora 19:00. Începând cu aceeași oră, pe modelul Noaptea Muzeelor, Cazinoul va fi putea vizitat până la ora 24:00”, a menționat Barbă.

Potrivit acestuia, se va organiza un târg de turism de promovare a zonei.

„Prin târgul de turism organizat la Vatra Dornei revenim și promovăm Bucovina la ea acasă, prin implicarea OMD Bucovina, acum alături de Primăria municipiului Vatra Dornei. Anul acesta, odată cu înființarea OMD Bucovina, am organizat sau participat la o serie de târguri din țară și străinătate, începând cu Câmpulung Moldovenesc, Suceava, București, iar în aceste zile suntem la Varșovia, unde am promovat inclusiv Cazinoul Băilor din Vatra Dornei”, a mai spus Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a invitat turiștii să-și petreacă mini-vacanța de Ziua Națională a României în zona Vatra Dornei.

„Odată cu redeschiderea Cazinoului și cu finalizarea lucrărilor la infrastructură, Vatra Dornei devine un punct extrem de atractiv pe harta turistică a Bucovinei. Pentru tot ce se întâmplă în ultima perioadă la Vatra Dornei, schimbarea la față a municipiului, apreciem meritele administrației locale, primar Ilie Boncheș și viceprimar Marius Rîpan, care au avut sprijinul permanent și concret al CJ Suceava. Pe de altă parte, nu pot să nu observ acum o serie de personaje care se bagă în seamă cu poze sau cu subiecte legate de Vatra Dornei. Dintre aceștia este posibil ca unii să nu știe vreo stradă din municipiu, în timp ce alții nu știu să fi făcut ceva de bine pentru dorneni. Zilele acestea la Vatra Dornei ninge ca în povești, Serviciul Public Județean Salvamont urmând a comunica situația traseelor turistice din zona montană a județului pentru mini-vacanța de săptămâna viitoare”, a mai transmis Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de