Focurile nesupravegheate provoaca noi pagube in judet


Intră acum și în grupul de

Curăţirea terenurilor la venirea primăverii prin arderea gunoaielor aduce anual incendii pe teritoriul judeţului, iar în 2011 s-au înregistrat deja patru asemenea evenimente.

Potrivit ISU “Bucovina” Suceava, ultimul a avut loc pe parcursul zilei de luni pe raza localităţii Drăguşeni. Pentru stingerea flăcărilor, au fost chemaţi în ajutor pompierii militari suceveni care s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale însoţite şi de două motopompe.

Mai mult, în ajutorul acestora au sărit şi pompierii Detaşamentului de pompieri Fălticeni alături de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drăguşeni.

În momentul în care au echipajele ajuns la faţa locului, flăcările cuprinseseră vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha de teren, iar focul se extindea către o pădure de pini (de circa 60 de hectare), aflată în imediata apropiere.

Lupta cu focul a durat aproape două ore, reuşindu-se până la urmă salvarea pădurii înainte ca flăcările să ajungă la coronamentul copacilor.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.


Intră acum și în grupul de