Tânăr din Pătrăuți reținut după o urmărire spectaculoasă și focuri de avertisment: A ignorat semnalele polițiștilor și a fugit pe drumuri secundare


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuți a fost identificat și reținut de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Suceava după o urmărire spectaculoasă pe DN 2.

Evenimentul a avut loc în urmă cu o săptămână, la data de 19 noiembrie 2023, când polițiștii au încercat să oprească autoturismul condus de tânărul în cauză. În ciuda semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, șoferul nu numai că nu s-a oprit, dar a și accelerat, ducându-se pe Varianta de Ocolire a municipiului Suceava.

Urmărirea s-a desfășurat pe o distanță de aproximativ 2 kilometri, iar într-un moment de răscruce, șoferul a virat brusc spre un drum neclasificat, continuându-și fuga. Într-un efort de a scăpa de polițiști, acesta a abandonat mașina și a fugit pe jos spre o zonă împădurită.

În ciuda avertismentelor sonore ale poliției, tânărul a refuzat să se oprească și a fost necesară intervenția fizică a polițiștilor. Unul dintre agenți a fost chiar nevoit să efectueze patru focuri de avertisment în plan vertical pentru a-l determina să se oprească, iar în cele din urmă, acesta a fost prins.

Verificările ulterioare au relevat că autoturismul implicat nu era înmatriculat, iar numerele de înmatriculare aparțineau altui vehicul. În cadrul percheziției efectuate la domiciliul șoferului, au fost ridicate bunuri și obiecte de interes pentru anchetă, iar s-a constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

În urma acestor descoperiri, organele de cercetare penală au emis un mandat de reținere pentru bărbatul de 21 de ani, cercetat pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Bărbatul a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, iar dosarul penal privind acest caz este în curs de desfășurare. Polițiștii fac un apel către toți participanții la trafic să respecte legea pentru a evita pericolele și consecințele legale.


Intră acum și în grupul de