Concursul Centrelor de Excelență ”Cătălin Țigăeru” organizat la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a ajuns la ediția XX


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, a avut loc, sâmbătă, cea de-a XX-a ediție a prestigiosului concurs „Cătălin Țigăeru”, un eveniment marcant pentru identificarea și promovarea tinerilor talentați.

Organizat de C.N. ”Ștefan cel Mare”, cu sprijin consistent din partea Inspectoratului Școlar Suceava și în colaborare strânsă cu Centrul Județean de Excelență Suceava, Filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România, precum și cu implicarea Asociației Profesioniștilor CNSCM Suceava, concursul a reprezentat o rampă de lansare pentru tinerii pasionați de matematică și științe.

Directorul CN „Ștefan cel Mare”, Dan Popescu, a precizat că evenimentul a debutat acum două decenii, inspirat de politicile europene în domeniul educației, cu scopul de a descoperi și susține excelența în rândul tinerilor, contribuind astfel la prevenirea fenomenului cunoscut sub numele de „exodul creierelor peste Ocean”.

Un aspect deosebit de îmbucurător pentru organizatori a fost triplarea numărului de participanți din județele Bacău, Botoșani, Iași, Ilfov, Neamț, Vrancea și municipiul București, subliniind interesul crescut pentru studiul matematicii în aceste zone.

La această ediție, 24 de copii de la clasele a IV-a din municipiul Suceava, alături de 137 de elevi de la clasa a V-a, 81 de elevi de la clasa a VI-a, 51 de elevi de la clasa a VII-a, 41 de elevi de la clasa a VIII-a, 32 de elevi de la clasa a IX-a, 22 de elevi de la clasa a X-a, 11 elevi de la clasa a XI-a și 13 elevi de la clasa a XII-a au concurat pentru a-și demonstra abilitățile matematice.

Festivitatea de premiere, desfășurată în aceeași zi, la ora 19, în aula colegiului, a adus bucurie nu doar participanților, ci și pentru două cadre didactice remarcabile: însoțitorul lotului bucureștean, domnul Florin Enache, și domnul Vasile Solcanu din Bogdănești-Suceava, ambii premiați pentru implicarea lor constantă în toate edițiile concursului.

Mulțumiri au fost adresate și colegilor profesori evaluatori din județ, precum și personalului din C.N. ”Ștefan cel Mare” implicat în succesul continuu al acestui eveniment de excepție, apreciat nu doar de elevi, ci și de comunitatea școlară în ansamblu.

Concursul Centrelor de Excelență „Cătălin Țigăeru” a ajuns la final, aducând cu sine momente de bucurie și recunoaștere pentru tinerii pasionați de matematică din județul Suceava.

Câștigătorii din Suceava sunt:

Clasa a V-a:

  • PREMIUL al III-lea: CUȚUHAN TUDOR ANDREI, Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Prof. Danilevici Carmen
  • PREMIUL al III-lea: NUȚESCU ȘTEFAN, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Raluca Alexa

Clasa a VII-a:

  • PREMIUL al II-lea: SFICHI ANDREI, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Raluca Alexa

Clasa a VIII-a:

  • PREMIUL al II-lea: GRĂDINARIU ANASTASIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Raluca Alexa
  • PREMIUL al III-lea: AMORĂRIȚEI TUDOR, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Raluca Alexa

Clasa a IX-a:

  • PREMIUL I: MACOVEICIUC SABRINA GIULIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Dan Popescu

Clasa a X-a:

  • PREMIUL I: POINARU RAREȘ AUREL, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței
  • PREMIUL al II-lea: APARASCHIVEI TUDOR ANDREI, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței
  • PREMIUL al III-lea: BUDUI LAURA-IOANA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței
  • PREMIUL al III-lea: TANASĂ ANDRA ELENA, Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Prof. Tudose Anca

Clasa a XI-a:

  • PREMIUL I: POPA MAGDA IULIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței
  • PREMIUL al III-lea: FLOREA FELIX GEORGE, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței

Clasa a XII-a:

  • PREMIUL I: BURCĂ PAUL, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Constantin Scutaru
  • PREMIUL al II-lea: BUZDUGAN IOAN MICHAEL, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Constantin Scutaru
  • PREMIUL al III-lea: DULGHERIU SANDRA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Prof. Cristian Amorăriței
  • PREMIUL al III-lea: ISPIR ALEXANDRU, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Prof. Angela Țigăeru

Organizatorii și profesorii din județul Suceava felicită toți participanții și câștigătorii, evidențiind nivelul remarcabil de pregătire și pasiunea acestora pentru domeniul matematicii. Evenimentul s-a bucurat de un succes considerabil, consolidând astfel reputația județului Suceava în peisajul competițiilor școlare de excepție.


Intră acum și în grupul de