Consiliul Județean Suceava a aprobat reducerea cu 212,5 posturi a organigramei DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a adoptat, luni, într-o ședință de îndată reorganizarea aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și de la nivelul serviciilor sociale aflate în subordine.

Astfel, față de vechea structură organizatorică, numărul posturilor se va reduce cu 212,5 posturi, respectiv de la 1652 de posturi la 1439,5 de posturi, din care 33 de posturi corespunzătoare funcției publice și contractuale de conducere, iar 1407,5 posturi corespunzătoare funcției publice și contractuale de execuție.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în acest fel este respectată condiția încadrării în numărul total al funcțiilor contractuale de conducere din cadrul instituției publice, care trebuie să fie de maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate la nivel de ordonator principal de credite.

Flutur a explicat că e vorba de posturi vacante care nu au fost ocupate, dar și că 97 de salariați au fost pensionați în ultimul an și s-au desființat posturile pentru doi șefi de servicii, trei șefi de birou și de șef al unui centru.

El a spus că toate aceste modificări s-au făcut respectându-se procedurile și fără să existe un impact social mare în cadrul instituției.

Personalul din cadrul aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, precum și din cadrul serviciilor sociale aflate în subordine, va fi preluat în noile structuri organizatorice, ca urmare a mutării și transformării posturilor, în conformitate cu prevederile Codului muncii, iar salariații își vor exprima acordul în scris pentru modificarea corespunzătoare a contractelor individuale de muncă.

Structurile organizatorice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, respectă noile cerințe în ceea ce privește numărul minim al posturilor de execuție, în conformitate cu prevederile art.391 alin.(3) lit.a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Propunerile privind reorganizarea aparatului de specialitate și ale serviciilor sociale din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava transmise în Nota de fundamentare a Direcției nr.140682/21.11.2023, au fost analizate și avizate favorabil de către Colegiul Director al instituției de interes județean, conform Hotărârii nr.5 din 13.11.2023.


Intră acum și în grupul de