Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se clasează în primele 1100 de universități ale lumii în QS World University Rankings: Sustainability 2024


Intră acum și în grupul de

QS (Quacquarelli Symonds) a publicat, marți, cea de-a doua ediție a QS World University Rankings: Sustainability, evidențiind eforturile universităților în adoptarea și implementarea măsurilor de dezvoltare durabilă. În acest context, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) obține o poziție onorabilă, clasându-se între primele 1100 de universități ale lumii dintr-un total de 1403 de instituții ierarhizate. Mai impresionant, USV se situează pe locul 6 la nivel național, din cele 8 universități românești incluse în acest prestigios clasament.

QS World University Rankings: Sustainability 2024 analizează trei indicatori principali: impactul asupra mediului, impactul social și guvernanța. Universitatea „Ștefan cel Mare” se evidențiază în special la indicatorii guvernanță, ocupând locul 627 la nivel mondial, și educație pentru mediu, clasându-se pe locul 758 la nivel global.

Clasamentul este rezultatul evaluării atente a modului în care instituțiile de învățământ superior contribuie la dezvoltarea durabilă prin cercetare, predare, guvernanță și angajament comunitar. Prin această recunoaștere, USV confirmă angajamentul său față de principiile dezvoltării durabile și abordarea proactivă în atingerea obiectivelor globale stabilite de Organizația Națiunilor Unite (ONU).

QS subliniază importanța universităților ca agenți cheie în schimbarea atitudinii comunităților față de provocările globale, inclusiv cele legate de mediu, economie și societate. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, având în vedere această recunoaștere și adoptând o abordare orientată spre dezvoltare sustenabilă, își propune să implementeze strategii și politici menite să contribuie activ la atingerea obiectivelor globale stabilite de ONU.


Intră acum și în grupul de