Comisarul de poliție Marius-Emilian Rusu, propus pentru a prelua conducerea Serviciului de Înmatriculări și Permise Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, vineri, că a propus ca la conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Suceava să fie numit comisarul de poliție Marius-Emilian Rusu, care coordonează în prezent Compartimentul Regim Permise de Conducere și Examinare din cadrul acestui serviciu.

Decizia prefectului vine după ce împuternicirea actalului șef al acestui serviciu, ofițerul de poliție Cosmin Butnaru, care a fost prelungită ultima dată cu șase luni, începând cu 13 iunie 2023, expiră în 12 decembrie 2023, iar acesta intenționează să se întoarcă la Bihor, unde a coordonat activitatea de permise auto și de unde a fost detașat timp de un an la Suceava unde a reușit să eficientizeze activitatea serviciului afectată de scandalul privind corupția legată de obținerea permiselor auto și a modului în care se efectuau înmatriculările autovehiculelor.

Comisarul de poliție Marius Emilian Rusu, propus pentru a conduce S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, dar și al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Germană din Sibiu și este master în domeniul Drept – Managementul Cooperării Polițienești Internaționale.

În perioada 2012-2014 a lucrat ca  ofițer de poliție la Compartimentului Sistematizare și Control Trafic Rutier din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara, iar din 2014 până în 2020 a fost ofițer de poliție judiciară în cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a fost apoi timp de un an împuternicit șef al Poliției orașului Cajvana, iar ulterior împuternicit șef al Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, iar din februarie 2023 a coordonat compartimentul de Permise din S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava.


Intră acum și în grupul de