Flutur anunță că sunt discuții avansate cu operatori aerieni pentru deschiderea de curse spre Spania


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava că sunt discuții avansate cu operatori aerieni pentru deschiderea de curse spre Spania.

„Va trebui să facem un efort, din ianuarie, cu diaspora noastră, să deschidem curse de Spania. Suntem în niște discuții avansate cu operatori străini, chiar și spanioli, dar nu pot să vă dau astăzi mai multe detalii”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a spus că decizia companiei Wizz Air de desființare a bazei de la Suceava a fost motivată de companie de restrângerea activității.

El a apreciat însă că la mijloc a fost vorba și despre „canibalizarea” unor curse între aeroporturile Iași și Suceava aflate la o distanță de 150 de kilometri unul de altul.

„Nu întâmplător ne-am dus la Ryanair,  companie de dimensiune comparabilă, dar ei nu vin de pe o săptămână pe alta”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a spus că se luptă în continuare pentru deschiderea de noi destinații aeriene de pe aeroportul sucevean.

Potrivit lui Flutur, administrația județeană a făcut ceea ce e necesar pentru ca Aeroportul Suceava să fie unul sigur și cu dotări de ultimă oră, iar deciziile privind deschiderea de noi curse aparțin companiilor aeriene care sunt private.

„Noi ne luptăm”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de