Sarbatori in flacari pentru pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava au avut parte de Sărbători Pascale pline de intervenţii.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină sâmbătă şi duminică la nu mai puţin de şase incendii, unul dintre acestea soldându-se cu o victimă.

Doar pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au fost semnalate două dintre intervenţii. Mai întâi, alarma pompierilor a sunat când flăcările mari cuprinseseră o hală dezafectată a unei societăţi comerciale din Suceava, situată pe Calea Unirii.

Nu mai puţin de 5 autospeciale de stingere, coordonate de şeful ISU Suceava, col. Ion Burlui , au intervenit pentru localizarea şi stingerea pârjolului provocat de fumatul în locuri nepermise.

Alte două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD au fost chemate pentru stingerea unui incendiu izbucnit în miezul nopţii într-un bloc de garsoniere situat în cartierul Burdujeni pe strada Nicolae Iorga. Din fericire, conform datelor obţinute de la ISU Suceava “la sosirea echipajelor incendiul era lichidat de către locatarul garsonierei iar casa scării era inundată cu fum”.

În urma incendiului izbucnit din cauza unui scurtcircuit apărut la un conductor electric defect, patru persoane cu vârsta cuprinse între 25 şi 82 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean.

În urma incendiilor a fost înregistrată şi o victimă. O persoană de sex feminin de 83 de ani a murit în propria locuinţă cuprinsă de flăcări. Incidentul a avut loc în localitatea Gura Bourei, comuna Vatra Moldoviţei.

Chiar dacă pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere provenind de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa, pentru viaţa femeii nu s-a mai putut face nimic. Corpul neînsufleţit al acesteia a fost găsit după lichidarea incendiului provocat de jarul căzut din sobă.


Intră acum și în grupul de