Padure in flacari, la Gura Humorului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Trei hectare de pădure şi două de pajişte au fost afectate în urma unui incendiu care a izbucnit în după-amiaza primei zile de Paşte pe Dealul Toaca din oraşul Gura Humorului.

La acţiunea de stingere a flăcărilor au intervenit grupa operativă a ISU Suceava condusă de inspectorul şef, colonelul Ion Burlui, Garda de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentele de pompieri Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni cu 73 de militari, şapte autospeciale şi opt motopompe. Alături de pompierii militari au mai intervenit prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, 150 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava, zece jandarmi şi patru agenţi de poliţie.

Incendiul a fost stins după cinci ore, iar în flăcări au ars două hectare de vegetaţie uscată, un hectar fond forestier privat şi două hectare fond forestier de stat, aparţinând Ocolului Silvic Frasin, înainte ca flăcările să se extindă la coronamentul arborilor.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că incendiul, care a izbucnit de la un foc lăsat nesupravegheat într-o zonă cu vegetaţie uscată, din zona Dealului Toaca din Gura Humorului s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic.

El a menţionat că poliţiştii şi pompierii urmează să stabilească vinovaţii de producerea acestui incendiu.


Intră acum și în grupul de