Cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte și cod galben în restul județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, două avertizări meteo, cod galben și cod portocaliu pentru județul Suceava.

Potrivit ANM, avertizarea cod galben este valabilă de duminică de la ora 22:00 până luni, 25 decembrie, ora 22.

În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.

Meteorologii notează că pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu pentru zona de munte a județului Suceava valabilă luni între orele 2:00-16:00

Astfel, în a doua parte a nopții de duminică spre luni (24/25 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie, în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…130 km/h.


Intră acum și în grupul de