IPS Calinic, întrebat dacă creștinii pot participa la parada cu măști din Suceava: Depinde de intențiile care se ascund în spatele măștilor


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a apreciat că participarea creștinilor la parada cu mascați din municipiul Suceava este binevenită dacă nu degenerează comportamental.

IPS Calinic a fost întrebat dacă obiceiurile care se întâmplă la Suceava nu se aseamănă cu Halloween-ul și dacă este bine pentru un creștin să participe la asemenea manifestări unde sunt măști.

Arhiepiscopul a arătat că tradițiile sunt frumoase atât timp cât nu degenerează comportamental.

„Depinde de intențiile care se ascund în spatele măștilor. Dacă sunt intenții frumoase, izvorâte din tradiția și datinile unui popor, aceste obiceiuri sunt binevenite; dacă însă sub protecția acestor măști se plătesc polițe adunate pe parcursul unui an, sângeroase în foarte multe cazuri, așa cum se întâmpla mai demult în localitatea Ruginoasa din județul Iași, nu este bine să faci parte din asemenea cete. Tradițiile sunt frumoase doar atât timp cât nu degenerează comportamental”, a precizat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de