Adunarea Generală a Judecătorilor Curții de Apel Suceava decide suspendarea protestului și reluarea activității


Intră acum și în grupul de

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava s-a întrunit, vineri, într-o ședință convocată de Președintele Curții de Apel Suceava, conform prevederilor art. 7 lit. r) și art. 14 alin. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 3243/22.12.2022 și art. 55 alin. 2 lit. a din Legea 304/2022 privind organizarea judiciară.

În cadrul acestei întâlniri, Adunarea Generală a hotărât suspendarea protestului adoptat anterior prin Hotărârea nr. 5 din 14 decembrie 2023, până la data de 5 februarie 2024.

Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava a adoptat, în 14 decembrie 2023, ca formă de protest împotriva măsurilor propuse prin proiectul OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene, amânarea judecării cauzelor, începând cu data de 14.12.2023, cu excepția celor cu caracter urgent, până la adoptarea unor măsuri care să respecte hotărârile judecătorești și actele administrative emise cu privire la drepturile salariale.

În decizia din 14 decembrie 2023 se preciza că în funcție de soluțiile legislative ce se vor adopta cu privire la statutul magistratului, va fi convocată o nouă Adunare generală pentru a decide  cu privire la continuarea sau încetarea protestului, iar Adunarea Generală de vineri, 5 ianuarie 2024, a decis suspendarea protestului.


Intră acum și în grupul de