Puternic incendiu la o locuință din Nisipitu. Pompierii au acționat opt ore la -18 grade Celsius


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari de la subunitățile din Vicovu de Sus, Siret și Rădăuți au intervenit în noaptea de marți spre miercuri cu patru autospeciale de intervenție, o autoșenilată, o ambulanță SMURD și trei motopompe, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Nisipitu, comuna Ulma.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și o parte dintre construcțiile anexe, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de opt ore, iar misiunea pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de material lemnos care ardea, zona montană, izolată, în care se afla gospodăria, greu accesibilă mijloacelor de transport, și temperaturile extreme la care s-a desfășurat misiunea de stingere (de până la -18 grade Celsius).

În incendiu au ars casa de locuit și anexele gospodărești, construcții din lemn, cu învelitoare din tablă și azbociment, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au mai ars bunurile din interiorul construcțiilor, precum și documente personale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de  coșul de fum neizolat ori amplasat necorespunzător față de materialele combustibile

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat trei construcții anexe, tot din lemn, aflate în apropierea focarului, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de