Acasă Actualitate 27 de persoane din judetul Suceava cercetate pentru trafic de persoane

27 de persoane din judetul Suceava cercetate pentru trafic de persoane


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul BCCO Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava cercetează în momentul de faţă un număr de 27 de persoane (din care 7 au fost deja reţiinute în cursul zilei de luni) pentru trafic de persoane după ce au adus în Italia cel puţin 45 de persoane care să practice cerşetoria sau munca la negru.

Potrivit unui comunicat comun al BCCO şi DIICOT Suceava cercetările faţă de cele 27 de persoane se fac într-un dosar penal din 2004, rezultat din disjungerea cercetărilor dispusă printr-un rechizitoriu din 2004 când au fost trimişi în judecată un număr de alţi 17 suspecţi.



Potrivit cercetărilor s-a stabilit că începând cu anul 2000 mai multe familii din oraşul sucevean Gura Humorului s-au stabilit în Casa Nuovo-Casoria, o zonă periferică a oraşului italian Napoli, sub un pod, locuind în colibe şi corturi.

Membrii acestor familii au practicat munca la negru şi cerşetoria în folos propriu obţinând diferite câştiguri materiale, ceea ce a determinat extinderea interesului acestora familii pentru recrutarea şi transportul în Italia a unui cât mai mare de persoane, cu scopul prestării unor activităţi de acelaşi gen, persoanele fiind în majoritate recrutate din cadrul comunităţii de unde provin.

Astfel, victimele erau racolate din România, în special din judeţul Suceava, unde li se plătea şi li se facilita obţinerea paşapoartelor şi transportul până în Italia.

La sosirea în oraşele de destinaţie persoanele aduse în Italia constatau că au fost induse în eroare, paşapoartele fiindu-le confiscate de traficanţi şi zilnic erau trimise în oraş pentru a câştiga bani din cântat şi cerşit, iar seara predau toţi banii câştigaţi.

Astfel, în această cauză se efectuează cercetări privind un număr de cinci grupuri infracţional organizate – ce au la bază criteriul familial – constituite pentru trafic de persoane, fiind audiate până în prezent peste 45 de victime.

În urma cercetărilor, luni, cu sprijinul poliţiştilor din Poliţia Gura Humorului şi jandarmi s-a reuşit identificarea şi audierea unui număr şapte suspecţi cercetaţi în cauză, Gheorghe D. (40 ani), Carola A. (36 ani), Alexandru C. (63 ani), Reghina D. (58 ani), Codruţ D. (29 ani), Alexandru D. (35 ani) şi Iosif V. (57 ani), toţi din oraşul Gura Humorului.

Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version