Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă anunță închiderea celei mai reușite ediții a Programului „Crăciun în Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunțat, marți, încheierea celei mai reușite ediții a Programului „Crăciun în Bucovina”, eveniment ce a avut parte de susținerea CJ Suceava.

Ediția din acest an a început la Vatra Dornei, unde a fost evidențiată redeschiderea Cazinoului Băilor (Centru Muzeal) la 28 Noiembrie și s-a încheiat, sâmbătă, 13 ianuarie, cu festivități deosebite ce au avut loc în localitățile Drăgușeni și Râșca, marcând festivalurile obiceiurilor de iarnă pe stil vechi.

Barbă a spus că ziua de 27 decembrie a adus cea mai amplă participare și cel mai mare interes din partea publicului, prezent fie în centrul Sucevei, fie online.

Potrivit acestuia, Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava a devenit o manifestare cultural-artistică de referință, iar Parada grupurilor participante, care a deschis Festivalul, a fost considerată inegalabilă.

Pe parcursul a șapte săptămâni, zeci de grupuri și mii de participanți au prezentat tradițiile și obiceiurile de iarnă din Bucovina unui public numeros, inclusiv din întreaga lume. Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a subliniat importanța sprijinului consistent din partea instituției, atât financiar, cât și prin implicarea specialiștilor din cadrul instituțiilor de cultură.

Barbă a evidențiat, de asemenea, eforturile depuse pentru revitalizarea tradițiilor și promovarea autenticului, precum și susținerea tinerilor în preluarea și continuarea misiunii de transmisie a acestora.

Bucuria și emoția resimțite atât de grupurile participante, cât și de public, reflectă nevoia crescută de conectare la tradiții, a apreciat Niculai Barbă care a subliniat că, în Bucovina, izvoarele autenticității sunt considerate o sursă inspirațională pentru cei din diverse domenii, încurajând astfel conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al regiunii.


Intră acum și în grupul de