Acasă Actualitate Polițiștii din Suceava se alătură campaniei naționale pentru prevenirea traficului de persoane...

Polițiștii din Suceava se alătură campaniei naționale pentru prevenirea traficului de persoane și a exploatării prin muncă


Intră acum și în grupul de

În perioada ianuarie – martie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava s-au implicat activ în proiectul național „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români”, desfășurat de Poliția Română în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Poliția de Frontieră Română.

Scopul acestui demers este prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă a cetățenilor români, atât în țară, cât și în afara granițelor. Pentru a atinge acest obiectiv, polițiștii din Suceava, în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat o serie de activități informativ-preventive cu elevii din unitățile de învățământ liceal.



Cu sprijinul specialiștilor Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, polițiștii au transmis informații esențiale cu privire la drepturile cetățenilor, pedepsele pentru încălcarea acestor drepturi, măsurile de protecție disponibile, precum și serviciile la care pot apela victimele traficului de persoane.

Prin distribuirea de pliante și materiale informative, tinerii au primit recomandări utile pentru ei înșiși, dar și pentru părinți sau adulții responsabili de îngrijirea lor. Aceste acțiuni se încadrează în eforturile continue ale polițiștilor de prevenire de a sensibiliza comunitățile cu privire la riscurile asociate traficului de persoane.

De asemenea, într-o notă de atenționare, poliția a transmis sfaturi importante pentru cei care intenționează să lucreze în străinătate, evidențiind necesitatea unui contract de muncă valid, informarea la misiunile diplomatice românești și precauții privind documentele personale. Recomandările includ și semnele de alarmă pentru situațiile în care o persoană poate fi expusă riscului traficului de persoane.

În caz de pericol, poliția îndeamnă potențialele victime să contacteze imediat forțele de ordine locale sau Ambasada/Consulatul României, să informeze persoanele din jur despre situația lor și să trimită un mesaj de ajutor celor apropiați din țară. Astfel, poliția suceveană se implică activ în protejarea cetățenilor împotriva unei infracțiuni grave și contribuie la reducerea vulnerabilității acestora în fața traficului de persoane.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version