Bărbat din Fălticeni care a furat circa 40.000 de lei unei femei din Vatra Moldoviței, prins înainte de a ieși din țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc au reușit printr-o colaborare foarte bună și prin utilizarea tuturor canalelor de cooperare polițienească să probeze activitatea infracțională și să rețină pe un bărbat bănuit de comiterea unui furt cu un prejudiciu de cca. 40.000 lei, înainte ca acesta să părăsească țara prin punctul de trecere a frontierei, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.

El a precizat că prejudiciul a fost recuperat parțial, iar față de persoana bănuită de comiterea faptei s-a dispus reținerea și încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

Astfel, în data de 29.01.2024, la ora 07:30, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin 112  de o femeie din Vatra Moldoviței că în perioada 28.01.2024, ora 19.30 – 29.01.2024, ora 07.00, persoane necunoscute, prin forțarea ușii de acces în imobil, au pătruns în incinta locuinței sale de unde au sustras sumele de 25000 lei, 2700 EUR și 200 USD.

În regim de urgență s-a constituit o echipă operativă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama pentru investigarea și documentarea cauzei și cercetarea criminalistică a locului faptei, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În urma exploatării materialulul probator criminalistic și prin coroborare cu datele obținute investigativ în cadrul activităților de cercetare penală, desfășurate în sistem integrat cu polițiști judiciariști de la nivelul mai multor structuri de poliție din cadrul IPJ Suceava, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat de 42 de ani din municipiul Fălticeni, rudă prin alianță cu persoana vătămată, locuind ocazional în imobilul acesteia.

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, cu sprijinul Poliției Câmpulung Moldovenesc, în cooperare cu alte subunități (Poliția Orașului Gura Humorului, Poliția Orașului Frasin, Poliția Municipiului Vatra Dornei, Poliția Municipiului Fălticeni) au efectuat cercetări în cauză, stabilind faptul că la data de 28.01.2024 bărbatul de 42 ani, din Fălticeni, s-a deplasat în mai multe localități de pe raza județului pentru a-și crea un alibi, după care, pe un traseu pe care a încercat să evite camerele de supraveghere montate pe spațiile publice, s-a deplasat în Vatra Moldoviței la locuința femeii, a pătruns în interior și a sustras sumele de bani reclamate. După comiterea faptei, pe același traseu pe care a venit, pe un drum lăturalnic, a părăsit comuna Vatra Moldoviței.

Obținând date de interes operativ cu privire la faptul că bărbatul obișnuiește să se deplsaseze des în străinătate, s-a procedat în regim de urgență la darea în consemn la frontieră abărbatului de 42 de ani, astfel încât în noaptea de 30.01.2024 polițiștii au fost informați de către polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 cu privire la faptul că acesta a fost identificat în timp ce încerca să părăsească țara.

S-a emis mandat de aducere și s-a constituit o echipă operativă pentru conducerea bărbatului bănuit de comiterea furtului la sediul Secției 14 Poliție Rurală Vama în vederea audierii.

Totodată, polițiștii au efectuat un control amănunțit al vehiculului cu care se deplasa bărbatul, identificând în carcasa filtrului de aer suma de 4.650 euro (despre care există suspiciunea că provine din comiterea infracțiunii). Totodată, în autovehicul și asupra bărbatului au fost identificate mai  multe chitanțe și înscrisuri ce au fost ridicate ca mijloace de probă. De asemenea, s-a indisponibilizat suma de bani în vederea recuperării prejudiciului, fiind dispusă și indisponiblizarea vehiculului. 

După audierea bărbatului de 42 de ani și administrarea materialului probator, s-a dispus față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările în acest caz vor fi continuate de Secția 14 Poliție Rurală Vama, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc dosarul urmând a fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de