Prefectul de Suceava analizează dacă actele de urbanism ale Primăriei Suceava nu sunt lovite de viciu de legalitate în condițiile în care arhitectul șef e nepotul primarului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, în conferință de presă, că numirea în funcția de arhitect șef al municipiului Suceava a nepotului primarului Ion Lungu nu are probleme de legalitate directe, dar că va aprofunda verificările pentru că se pune problema legalității actelor de urbanism semnate de cei doi.

Moldovan a spus că atunci când a apărut informația în spațiul public că primarul Ion Lungu l-a numit pe nepotul Ioan C. Lungu în funcția de arhitect șef al municipiului Suceava a avut o discuție prealabilă cu reprezentanții Serviciului Juridic și că s-a concluzionat că, în principiu, nu sunt identificate aspecte de legalitate a actului administrativ.

„Însă, analiza noastră nu se va limita doar asupra actului administrativ, a dispoziției. Ne uităm și pe organigramă și acolo trebuie să vedem în subordinea cui e serviciul arhitectului șef și nu în ultimul rând o să avem și o corespondență cu ministerul de resort pentru că ne ducem și mai departe pentru că vorbim de posibila valabilitate a certificatelor de urbanism și a certificatelor de construire care vor fi emise”, a spus prefectul.

El a precizat că intenționează să facă o verificare in extenso imediat ce va primi actul administrativ.

„Pe lângă verificarea de legalitate a respectivului act administrativ-în momentul de față nu sunt premisele unor neconformități din punct de vedere legal-însă ce mă interesează ca și jurist este să verificăm dispozițiile actului administrativ în concordanță cu organigrama și cu alte prevederi legale și nu în ultimul rând să avem discuții și cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava astfel încât următoarele acte administrative de autoritate care vor fi emise de Primăria Municipiului Suceava să nu fie lovite de niciun viciu de legalitate”, a explicat Moldovan.

Prefectul a menționat că o asemenea verificare ajută și Prefectura Suceava pentru pentru că tot la controlul de legalitate de la Prefectură vor ajunge și celelelate acte.

„Cred că este o atitudine corectă pe care să o avem”, a concluzionat prefectul.


Intră acum și în grupul de