Un jder turbat a atacat o familie din Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

O familie din satul sucevean Teşna, comuna Poiana Stampei, a fost atacată, marţi, de un jder turbat care le-a pătruns în curtea gospodăriei.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, animalul a atacat-o pe soţia proprietarului Cristian Chiforescu, muşcând-o de picior şi mână precum şi pe băiatul lor, de picior. Jderul s-a aruncat la beregata câinelui, dar în urma unei lupte câinele l-a doborât, iar proprietarul l-a ucis. Familia atacată de jder a anunţat imediat medicul veterinar care le-a prevenit că este vorba de un animal cu turbare, a preluat jderul şi l-a adus la DSVSA Suceava unde, în urma examenelor de laborator, a fost confirmată rabia.

Acesta este al treilea caz de rabie care a fost înregistrat anul acesta în judeţul Suceava. Dulgeru a spus că din cauza restricţiilor de vânătoare din ultimele decenii asupra carnivorelor sălbatice acestea s-au înmulţit excesiv, inclusiv cazurile de rabie.

Şeful DSVSA Suceava a atras atenţia silvicultorilor şi vânătorilor să facă vânători pentru reducerea numărului de carnasiere sălbatice.


Intră acum și în grupul de