Sportiva dorneancă Claudia Costiuc, campioană balcanică în cursa de 800 de metri plat la Campionatele Balcanice de Atletism de la Belgrad


Intră acum și în grupul de

Costiuc Claudia, o tânără sportivă talentată de doar 20 de ani, legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a adus mândrie și glorie județului și țării prin câștigarea medaliei de Aur la Campionatele Balcanice de atletism desfășurate la Belgrad, Serbia. Competiția a avut loc în sala Atletska Dvorana și a reunit tineri atleți din Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, San Marino, Cipru, Israel și altele.

Claudia Costiuc a impresionat cu performanța sa excepțională în proba de 800 de metri plat, stabilind un timp de 2 minute 07 secunde și 92 sutimi. Acest rezultat remarcabil a fost obținut duminică, la Campionatul Balcanic de Sală pentru Juniori 1 din Serbia, unde sportiva a concurat alături de alți 14 atleți din delegația României.

Antrenorul Prâsneac Cristian, responsabil pentru pregătirea Claudiei Costiuc, s-a declarat extrem de încântat de evoluția sportivei în acest început de an, subliniind faptul că aceasta a reușit să îndeplinească baremul pentru Campionatul Mondial U20, care va avea loc în Lima, Peru.

În contextul performanțelor impresionante, Prâsneac Cristian a făcut un apel către administrația locală Vatra-Dornei și conducerea clubului, solicitând sprijin pentru a continua să promoveze sportul de performanță în zonă. Antrenorul a subliniat importanța investițiilor în sport și și-a exprimat dorința de a duce numele Vatra-Dornei mai sus peste hotare, în competițiile internaționale.

Claudia Costiuc se pregătește deja pentru o nouă provocare, participarea la Campionatul Balcanic de Seniori care va avea loc la Istanbul, Turcia, în următoarea săptămână.


Intră acum și în grupul de