Acasă Actualitate Sportiva dorneancă Claudia Costiuc, campioană balcanică în cursa de 800 de metri...

Sportiva dorneancă Claudia Costiuc, campioană balcanică în cursa de 800 de metri plat la Campionatele Balcanice de Atletism de la Belgrad


Intră acum și în grupul de

Costiuc Claudia, o tânără sportivă talentată de doar 20 de ani, legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a adus mândrie și glorie județului și țării prin câștigarea medaliei de Aur la Campionatele Balcanice de atletism desfășurate la Belgrad, Serbia. Competiția a avut loc în sala Atletska Dvorana și a reunit tineri atleți din Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, San Marino, Cipru, Israel și altele.

Claudia Costiuc a impresionat cu performanța sa excepțională în proba de 800 de metri plat, stabilind un timp de 2 minute 07 secunde și 92 sutimi. Acest rezultat remarcabil a fost obținut duminică, la Campionatul Balcanic de Sală pentru Juniori 1 din Serbia, unde sportiva a concurat alături de alți 14 atleți din delegația României.



Antrenorul Prâsneac Cristian, responsabil pentru pregătirea Claudiei Costiuc, s-a declarat extrem de încântat de evoluția sportivei în acest început de an, subliniind faptul că aceasta a reușit să îndeplinească baremul pentru Campionatul Mondial U20, care va avea loc în Lima, Peru.

În contextul performanțelor impresionante, Prâsneac Cristian a făcut un apel către administrația locală Vatra-Dornei și conducerea clubului, solicitând sprijin pentru a continua să promoveze sportul de performanță în zonă. Antrenorul a subliniat importanța investițiilor în sport și și-a exprimat dorința de a duce numele Vatra-Dornei mai sus peste hotare, în competițiile internaționale.

Claudia Costiuc se pregătește deja pentru o nouă provocare, participarea la Campionatul Balcanic de Seniori care va avea loc la Istanbul, Turcia, în următoarea săptămână.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version