Poliția Suceava: Încă o autoutilitară folosită la transport de lemn imobilizată de polițiști


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a continuat acțiunile de control în domeniul transportului de material lemnos, identificând mai multe cazuri de nerespectare a legislației, aplicând sancțiuni contravenționale și confiscând cantități de lemn transportate ilegal.

Astfel, în data de 13.02.2024, în jurul orei 06.10, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au interceptat o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Putna care transporta material lemnos, fără aviz de însoțire. Transportul ilegal a fost escortat către Ocolul Silvic Putna pentru inventarierea lemnului. După inventariere, s-a constatat că șoferul a transportat ilegal 5,19 m.c. de bușteni rășinoase, în valoare de 2.646 lei, fiind sancționat cu amendă de 4.000 lei conform Legii nr. 171/2010, iar lemnul confiscat a fost predat autorităților silvice. De asemenea, s-a constatat faptul că certificatul de înmatriculare al autoutilitarei figurează ca fiind suspendat, motiv pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a șoferului conform OUG 195/2002 R, iar ca măsură complementară s-a reținut certificatul de înmatriculare, vehiculul fiind imobilizat.

În alte două incidente similare, înregistrate la datele de 12.02.2024 și 11.02.2024, au fost identificate autoutilitare ce transportau material lemnos fără documente legale de proveniență și transport. În ambele cazuri, transporturile au fost conduse către centrele silvice pentru inventariere, iar șoferii au fost sancționați contravențional conform legislației în vigoare, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat autorităților competente.


Intră acum și în grupul de