Un adolescent care a furat două mașini în Suceava, prins după o urmărire pe străzi din municipiu și prin campusul universitar


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 17 ani din Milișăuți, suspect de furtul a două mașini din municipiul Suceava, a fost prins miercuri după amiaza, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, în cursul zilei de miercuri, 14 februarie, la Poliția Municipiului Suceava au fost sesizate două furturi de auto, iar în jurul orei 17:45 s-a reușit prinderea în flagrant a autorului după o urmărire în trafic cu autospecială și ulterior, urmărire pedestră.

Astfel, în jurul orei 12:15 un bărbat a sesizat faptul că a lăsat aututurismul parcat în proximitatea unui local public din cartierul Obcini din municipiul Suceava, neasigurat și cu cheile în contact, iar la revenire a constatat că autoturismul a fost sustras.

Ulterior, în jurul orei 17:15, un alt bărbat a sesizat faptul că a lăsat pentru scurt timp mașina pe care o are în exploatare la o unitate tip fast-food de pe strada Curtea Domnească din municipiul Suceava, de asemenea neasigurata și cu cheile în contact, la revenire observând cum autorismul s-a pus în mișcare în viteză, fără a avea timp sau posibilitatea să intervină.

De îndată au fost alertate prin stație toate echipajele din serviciu, fiind stabilite puncte de interceptare prin structura de ordine publică și echipaje de urmărire din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava.

La scurt timp vehiculul sustras a fost reperat pe un bulevard în zona centrală a municipiului, reușindu-se blocarea acestuia prin echipaj rutier. În acel moment, șoferul a coborât din autoturism și a fugit prin curțile unor imobile și prin zona campusului universitar, fiind însă urmat pedestru de către polițiști care au procedat la urmărirea acestuia.

Atât polițiștii rutieri cât și cei de ordine publică s-au coordonat permanent prin stațiile de emisie recepție, fiind monitorizată direcția de deplasare și asigurandu-se blocarea tuturor căilor de acces, astfel încât după circa 800 metri s-a reușit imobilizarea fugarului și încătușarea sa în condiții de maxima siguranță, fără incidente.

S-au efectuat somații verbale însă nu s-a scos armamentul din toc și nu s-a formulat în niciun moment ipoteza de utilizare a armamentului întrucât silueta fugarului genera suspiciuni cu privire la potențiala sa minoritate, iar zonele în care s-au desfășurat activitățile erau intens populate la acel moment.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, stabilindu-se că are 17 ani și este din orașul Milișăuți. Tânărul nu este posesor de permis de conducere și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și furt calificat, urmând a se dispune măsuri procesuale, după consultarea procurorului de caz.

„Modul gradual, echilibrat și profesionist de intervenție al polițiștilor a dus la evitarea unei potențiale tragedii, situația prezentând un risc deosebit atât pentru minorul implicat cât și pentru alți cetățeni. Atragem încă o dată atenția asupra problematicii delicventei juvenile și rolului familiei în conștientizarea de către minori a consecințelor în plan juridic și personal asociate comportamentului de tip delictual”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de