Acasă Actualitate Ministrul Transporturilor anunță că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru Autostrada...

Ministrul Transporturilor anunță că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Pașcani-Suceava și că urmează să fie scoasă la licitație construcția drumului de mare viteză


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, că Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Pașcani-Suceava a fost aprobat  în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR.

El spune că acesta este un pas important pentru construcția Autostrăzii Pașcani- Suceava.



„Autostrada Pașcani- Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei) va avea o lungime de aproximativ 62 de km și o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA).nAutostrada va fi împărțită în două loturi, iar contractele pentru construcția acestora (finanțate din PT 2021- 2027) vor fi licitate independent”, a explicat ministrul.

El a spus că e vorba de Lotul 1 ( 33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C și Lotul 2 ( 28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport și Drum de legătură DN29 şi Aeroport.

„Aceasta nouă autostradă va tranzita județul Iași (12,3 km), județul Botoșani (6,5 km) și județul Suceava (43,17 km)”, a mai spus Grindeanu.

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat la rândul său că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se ține de cuvânt și că Autostrada de la Pașcani- Suceava-Siret va începe să fie construită în acest an.

„În Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor are în 2024 un buget record, iar Autostrada Moldovei A 7 este unul dintre marile proiecte de infrastructură care va lega Moldova de restul țării. Am promisiunea ministrului Sorin Grindeanu că până la finele anului 2024 vor începe lucrările și pe tronsoanele Pașcani – Suceava, Suceava – Siret”, a mai transmis deputatul.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version