Contract de peste 360 de milioane de lei pentru reabilitarea termoficării în Suceava semnat de Ion Lungu cu ministrul Energiei


Intră acum și în grupul de

Primul contract din țară pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice prin Fondul de Modernizare a fost semnat de municipiul Suceava, prin primarul Ion Lungu, cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ion Lungu a anunțat că vineri, la Ministerul Energiei, împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat un contract în valoare totală de 362.290.407,72 lei (72.817.801,48 euro) pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice în municipiul Suceava.

Acest proiect marcant este primul contract semnat la nivel național pe componenta de termoficare, în cadrul Fondului de Modernizare, Programul Cheie 5, Domeniul de investiții 5.3 „Sprijin pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei inteligente de termoficare”.

Contractul prevede o serie de măsuri esențiale pentru îmbunătățirea infrastructurii termice a orașului:

  • Reabilitarea a 19,450 kilometri de conducte primare, inclusiv reabilitarea camerelor de termoficare, vanelor și suporturilor din beton.
  • Reabilitarea a 51,792 km de rețele termice secundare, prin înlocuirea conductelor uzate și implementarea unui sistem preizolat, modernizarea camerelor de termoficare, a vanelor, contoarelor și suporturilor din beton.
  • Reabilitarea a 9 puncte termice, prin modernizarea echipamentelor și instalațiilor aferente, precum și a clădirilor în care sunt amplasate aceste echipamente.

Execuția investiției este planificată pe o durată de 32 de luni, din care 5 luni sunt alocate realizării proiectului tehnic.

Implementarea acestui proiect va duce la o reducere semnificativă a pierderilor din rețeaua de transport-distribuție, ceea ce va conduce la o scădere a subvențiilor plătite de municipalitate pentru încălzirea orașului, a spus Ion Lungu care consideră că implementarea acestui proiect va contribui la furnizarea unui serviciu de termoficare mai eficient și mai civilizat în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de