Sportiva dorneancă Claudia Costiuc, laureată a Federației Române de Atletism pentru performanțele din 2023


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 17 februarie, în cadrul finalei Campionatelor Naționale ale seniorilor și tineretului, desfășurate în sala „Ioan Soter” de la CNSB „Lia Manoliu”, a avut loc o ceremonie de premiere emoționantă, în care atleții cu cele mai remarcabile performanțe din 2023 au fost recunoscuți pentru eforturile lor.

Printre laureați s-a numărat și Claudia Costiuc, reprezentanta CSM Dorna Vatra Dornei și originară din Iacobeni, care a fost onorată de Federația Română de Atletism pentru realizările sale de excepție din anul competițional trecut.

Costiuc a primit unul dintre trofeele destinate celor mai buni juniori, în cadrul unei festivități desfășurate pe pista Sălii de atletism „Ioan Soter”. Performanțele ei notabile din 2023 includ locul cinci la Campionatul European U20 în proba de 800 de metri și locul șase cu ștafeta de 4×400 de metri la aceeași competiție.

Premiul i-a fost înmânat de către doamna Doina Ofelia Melinte, medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, care a obținut aurul la 800 m și argintul la 1500 m.

În semn de apreciere pentru realizările extraordinare, Federația Română de Atletism a acordat distincții campioanelor olimpice Constantina Diță (Bejing 2008), Gabriela Szabo (Sydney 2000), Paula Ivan (Seul 1988), Maricica Puică (Atlanta 1984), Doina Melinte (Atlanta 1984) și Viorica Viscopoleanu (Ciudad de Mexico 1968).

Au fost de asemenea premiați sportivi medaliați olimpici pentru rezultate extraordinare: Ionela Tîrlea, Marian Oprea, Violeta Beclea, Lidia Elena Simon, Galina Astafei, Mihaela Loghin, Vali Caciuriac, Valeria Bufanu, Ileana Silai, Oana Pantelimon, Cristieana Cojocaru, Fița Lovin și Gheorghe Megele


Intră acum și în grupul de