Acasă Actualitate IPS Calinic spune că nu a auzit de înființarea DNA Bisericesc

IPS Calinic spune că nu a auzit de înființarea DNA Bisericesc


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns unui credincios că nu a auzit de înființarea DNA Bisericesc după ce i s-a cerut să lămurească situația în condițiile în care credinciosul s-a adresat și Cancelariei Sfântului Sinod și susține că nu a fost băgat în seamă.

„Înaltpreasfințite Calinic, iar îndrăznesc să vă supăr, dar nu am cui să îi scriu pentru că la Cancelaria Sfântului Sinod nu te bagă nimeni în seamă, dar vreau să mă lămuriți și să-mi explicați, poate am înțeles eu greșit, dar asta am înțeles: Înaltpreasfințite Calinic, asta ne trebuie nouă, s-au rezolvat toate problemele din Biserica Ortodoxă Română, cu sectele, ereziile, schismele, masonii, încălcările de canoane, și ne lipsea un DNA BISERICESC, am ajuns de râsul sectarilor, ereticilor, ateilor, neo-marxiștilor (le dăm apă la moară) care arată cu degetul spre noi, de parca la ei ar fi totul „roz” și tot răul din țara asta este în Biserica Ortodoxă Română, noi îi susținem prin laicizarea Bisericii Ortodoxe Române, ecumenism, DNA, compromis, politică.



Acest DNA-BISERICESC încalcă toate canoanele ce țin de autonomia eparhială, băgând în Biserică un corp de control mirenesc… Dar dacă s-a primit ordin pe unitate să se „distrugă” Biserica din interior, executăm…

Pleroma Bisericii a fost desființată, autonomia eparhială la fel, s-a introdus erezia supremației ierarhului … , facem politică și nimic mai mult, politică, diplomație, compromis, răzbunări, nimic duhovnicesc… doar răzbunări și reglări de conturi, asta va face acest DNA-BISERICESC! Despre … care se antepronunță o să se vorbească în Sfântul Sinod?!, NU CRED, pentru că el de fapt conduce și dă direcția spre care se merge!!!”, a transmis credinciosul.

În răspuns, IPS Calinic a arătat doar că nu știe despre înființarea DNA Bisericesc.

„Nu am cunoștință despre înființarea unei astfel de structuri. Pace și multă liniște sufletească!”, a răspuns ierarhul.

Credinciosul făcea referire la propunerile aprobate de Permanența Consiliului Național Bisericesc pentru consolidarea măsurilor canonice împotriva corupției în Biserica Ortodoxă Română între care înființarea Corpurilor canonice de control juridic și financiar la nivel patriarhal și mitropolitan, supranumite de presă DNA-Bisericesc

Totodată, s-a constatat că Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române nu abordează abaterile precum corupția materială, deturnarea de fonduri, obținerea ilegală de fonduri, darea și luarea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență. Prin urmare, s-a propus adăugarea acestor fapte de corupție ca abateri sancționabile de către autoritatea bisericească.

Aceste propuneri au fost aprobate în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Național Bisericesc din data de 14 decembrie 2023. Ele urmează să fie prezentate spre analiză și aprobare în cadrul următoarei ședințe de lucru a Sfântului Sinod.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version