Intervenție de urgență a pompierilor la un incendiu într-un apartament de pe strada Narciselor din Suceava


Intră acum și în grupul de

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava, pe strada Narciselor.

Situația a survenit din cauza unui incendiu care a izbucnit într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, la fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2. Echipajul specializat pentru descarcerare a acționat prompt pentru deblocarea ușii, facilitând astfel accesul binomului de stingere în interiorul apartamentului afectat.

Incendiul a generat degajări mari de fum, ceea ce a făcut intervenția să fie și mai dificilă. Cu toate acestea, binomul de stingere împreună cu binomul de căutare salvare au pătruns în interiorul apartamentului și au lucrat  pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru căutarea victimelor, fără să fie identificate victime omenești în interiorul apartamentului.

Din nefericire, șase pisici și trei câini, din interiorul apartamentului au decedat în urma intoxicării cu fum.

Unei pisici i se administrează oxigen de către echipajul SMURD B2, aceasta având semne vitale și se așteaptă un medic veterinar pentru preluarea pisicii și pentru administrarea tratamentului de specialitate. Pisica a fost preluată de către un reprezentant al adăpostului “Casa lui Patrocle” și va fi transportată la un cabinet pentru tratament de specialitate.

Din interiorul apartamentului au fost salvați șase porumbei.

Incendiul a fost lichidat și s-au ventilat spațiile inundate cu fum din interiorul apartamentului. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic generat de un acumulator electric, lăsat nesupravegheat.


Intră acum și în grupul de