Ion Lungu anunță că se face studiu de aderență al asfaltului pe Calea Unirii în zona Grupului Școlar după ce au fost înregistrate mai multe accidente


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a contractat un studiu de aderență al asfaltului pe Calea Unirii în zona Grupului Școlar unde s-au produs în ultima perioadă mai multe accidente și vor fi montate și benzi rezonatoare pentru ca șoferii să reducă viteza.

„O problemă care preocupă Primăria Municipiului Suceava este cea legată de alunecările la axul principal care a fost asfaltat anul trecut și în mod special pe zona de coborâre la Grupul Școlar. Pentru a nu mai fi niciun fel de discuții, Primăria Suceava a încheiat cu firma Alfa Testing SRL din Piatra Neamț un contract de 12.000 de lei pentru a face măsurători asupra aderenței suprafeței cu termen de finalizare în 30 de zile”, a spus Lungu.

El și-a exprimat speranța că acest studiu va fi finalizat mai repede ca să se poată trage o concluzie legată de aceste alunecări.

Potrivit lui Lungu, lungimea luată în calcul pentru aceste măsurători este de 675 de metri liniari pe sensul de coborâre la Grupul Școlar.

„Am luat în discuție să montăm niște benzi rezonatoare pe sensul de coborâre. Noi am mai avut asemenea benzi montate pe carosabil. Aceste benzi au rolul de atenționare a șoferilor și, în cele din urmă, îi obligă să reducă viteza”, a spus Lungu.

El a arătat că vrea să monteze minim trei asemenea benzi rezonatoare astfel încât să determine șoferii să reducă viteza.

„Așa cum s-a putut observa, în urma monitorizării făcute de Poliția Rutieră, principala cauză se pare că este depășirea vitezei legale. Vrem să ne asigurăm că totul este în ordine la axul principal și cetățenii pot să circule în condiții de siguranță”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de