Flutur anunță că și tronsonul Suceava-Siret al Autostrăzii A7 a primit Acord de Mediu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că s-a emis Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret a Autostrăzii A 7 care este o piesă extrem de importantă întrucât a depins și de acordul Ucrainei deoarece există o porțiune în apropierea Ucrainei pe un pod peste râul Siret pentru care este necesar acordul statului vecin.

„Am făcut demersuri către omologul meu domnul Ruslan Zaparaniuk și l-am rugat să ne sprijine în obținerea acestui acord, de asemenea, am făcut demersuri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și astfel s-a primit Avizul pozitiv din partea Ucrainei, fiind un proiect transfrontalier și în momentul de față există Acordul de Mediu și pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii A7”, a spus Flutur.

El a reamintit că tronsonul A7 Pașcani – Suceava – Siret a trecut de Comisia de la Ministerul Transporturilor, mai exact de CTE, iar pe 11 martie este programată Comisia Interministerială  în care mai multe ministere trebuie să-și dea acordul și astfel se intră în linie dreaptă pentru aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico – economici.

„Se poate observa că nu este deloc simplu aprobarea unei documentații pentru astfel de lucrare. Iar CJ Suceava, chiar dacă nu este direct parte a proiectului s-a  implicat zi de zi, atât cu privire la urmărirea lucrărilor din teren cât și a parcursului birocratic al hârtiilor. Aşa cum stau lucrurile astăzi, în primul semestru al acestui an sperăm ca procedurile să permită scoaterea la licitație a tronsonului de autostrada Pașcani – Suceava – Siret”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de